MobilityPlus verzekert zich van €40 miljoen investering van Suma Capital om de uitrol van EV-laadoplossingen en gebruikerservaring in België en Frankrijk te versnellen

MobilityPlus verzekert zich van €40 miljoen investering van Suma Capital om de uitrol van EV-laadoplossingen en gebruikerservaring in België en Frankrijk te versnellen

MobilityPlus, een toonaangevende Belgische aanbieder van oplossingen op de Europese EV-laadmarkt, heeft €40 miljoen aangetrokken van Suma Capital via zijn Climate Impact Fund III, een artikel 9-fonds dat zich richt op investeringen in energietransitie in Europa. Eerdere investeerders, zoals Concentra, hebben ook hun participatie in MobilityPlus versterkt, wat hun vertrouwen in de strategie en groeivisie van het bedrijf onderstreept. Deze kapitaalinjectie zal de groei van MobilityPlus in België en Frankrijk versnellen met een end-to-end laadoplossing voor bedrijfswagenparken en vastgoedklanten, en zal bedrijven ondersteunen bij de overgang naar e-mobiliteit, tegelijkertijd wordt voldaan aan de decarbonisatiedoelstellingen en de beste laadervaring en aanzienlijke kostenbesparingen worden geboden.

Een volledig verzorgd laadaanbod en een ongeëvenaarde gebruikerservaring

MobilityPlus is opgericht in 2016 en heeft zijn hoofdkantoor in België en een dochteronderneming in Frankrijk. Het bedrijf biedt B2B-laadoplossingen en innovatieve diensten voor de gehele waardeketen van het opladen van EV's voor bedrijfswagenparken en vastgoedklanten. De alles-in-één app biedt een naadloze ervaring voor EV-bestuurders, terwijl het uitgebreide platform en de rapportagetools bedrijven diepgaand inzicht bieden in laadgegevens en energieverbruik en -beheer. Met meer dan 15.000 geïnstalleerde oplaadpunten in België en Frankrijk, toegang via roaming tot 550.000 oplaadstations in heel Europa en een 24/7 helpdesk voor ondersteuning op afstand en op locatie, zorgt MobilityPlus voor een soepele overgang naar elektrische mobiliteit. Daarnaast heeft het bedrijf een innovatief Charging-as-a-Service model gelanceerd, waarbij het investeringen in laadinfrastructuren overneemt zonder voorafgaande kosten voor klanten, en bedrijven een flexibele en efficiënte end-to-end service voor werknemers en klanten biedt. Dit model impliceert een sterke investering in Capex, waarvoor de alliantie met een infrastructuurfonds zoals Suma's Climate Impact Fund III als strategisch wordt beschouwd.

Suma Capital als strategische partner

De investering van Suma via Climate Impact Fund III zal het bedrijf ondersteunen bij de aanzienlijke groei van het portfolio van oplaadpunten in het snelgroeiende B2B en EV-vloten segment.

“Het bedrijf heeft een indrukwekkende staat van dienst met innovatieve laadoplossingen, duurzame groei en een solide klantenbestand. We zijn verheugd dat we hun verdere expansie kunnen ondersteunen om transport en mobiliteit koolstofvrij te maken. Onze investering zal de bedrijfsontwikkeling van het bedrijf consolideren en Charging-as-a-Service projecten voor klanten financieren. Ons doel is het bevorderen van economische groei met een positieve impact op zowel het milieu als de maatschappij, en MobilityPlus sluit perfect aan bij die visie,” aldus Ruperto Unzué en Jérôme Petitjean, partners bij Suma Capital.

Innovatie en groei versnellen

Deze kapitaalinjectie is essentieel om onze technologische voorsprong verder uit te breiden en onze slimme laadoplossingen te verbeteren”, zegt Jean-Francois Cheyns, oprichter en Co-CEO van MobilityPlus. “We blijven ons richten op het verbeteren van de gebruikerservaring door de ontwikkeling van innovatieve technologieën en geavanceerde energiebeheersystemen. Hierdoor kunnen bedrijven hun oplaadkosten verlagen en tegelijkertijd voldoen aan de steeds strengere regelgeving, waardoor onze positie in de B2B-markt wordt versterkt en onze impact op duurzame mobiliteit wordt vergroot.

Van product naar MobilityPlus eXperience

In een snel evoluerende markt is stilstaan geen optie - en organische groei alleen zal niet genoeg zijn,” zegt Kris Pensaert, Co-CEO van MobilityPlus. “Onze klanten willen zich richten op hun kernactiviteiten en vertrouwen op MobilityPlus voor een naadloze, zorgeloze laadervaring. Ze zoeken meer dan alleen laadoplossingen; ze hebben een partner nodig die uitgebreide ondersteuning biedt, van engineering, infrastructuur en realtime gegevensinzichten tot intelligent energiebeheer. Daarom hebben we ons aanbod omgevormd tot de alles-in-één MobilityPlus eXperience. Dit platform omvat de EV Driver en EV Charging ervaringen en biedt intelligente controle over het laadproces, kostenbesparingen en volledige gemoedsrust. Met Suma Capital als onze strategische partner zijn we klaar om deze transformatie te versnellen, zodat onze klanten zich kunnen concentreren op wat ze het beste kunnen, terwijl wij de rest afhandelen.

Toekomstplannen en uitbreiding in Frankrijk

Met de investering van Suma Capital is MobilityPlus klaar om nieuwe standaarden te zetten in de EV-laadsector. Naast de groei in België wil het bedrijf zijn activiteiten in Frankrijk versnellen, met name gericht op de B2B-markt en vastgoedklanten, om naadloze, efficiënte en volledig geïntegreerde laadoplossingen te leveren.

MobilityPlus werd bij deze transactie geadviseerd door IMPROVED (M&A), Janson (Legal).

Suma Capital werd geadviseerd door AFRY (Technical & ESG), PwC (Financial & Tax), Herbert Smith Freehills en Liedekerke (Legal).

Over MobilityPlus

MobilityPlus, opgericht in 2016, is een Belgische pionier in intelligente laadoplossingen voor elektrische voertuigen (EV). Via zijn MobilityPlus eXperience-platform biedt het bedrijf geavanceerde technologie, slim energiebeheer en integratie van hernieuwbare energie om bedrijven te helpen hun laadkosten te verlagen en hun ESG-doelstellingen te behalen. Met meer dan 15.000 laadpunten in beheer, toegang tot een netwerk van 550.000 in heel Europa en een alles-in-één app voor EV-bestuurders is MobilityPlus een belangrijke speler in de overgang naar duurzame elektrische mobiliteit.

Klaar voor de toekomst van e-mobiliteit

MobilityPlus is toegewijd om bedrijven naadloze, transparante en kostenefficiënte ondersteuning te bieden bij de overgang naar elektrische mobiliteit. Neem vandaag nog contact met ons op om te horen hoe MobilityPlus uw bedrijf en wagenpark kan voorzien van intelligente, geïntegreerde laadoplossingen.

Over Suma Capital - www.sumacapital.com

Suma Capital is een onafhankelijke alternatieve vermogensbeheerder en een leider in groene transitie. Het bedrijf richt zijn investeringen in duurzaamheid via drie verschillende programma's: Venture Capital, Growth Capital en Duurzame Infrastructuren. Suma Capital werd opgericht in 2007 en is vandaag de dag een Europese speler met vestigingen in Barcelona, Madrid en Parijs.

Deze investering werd gedaan via SC Climate Impact Fund III dat wordt beheerd door Suma Capital, een fonds in de zin van artikel 9 dat zich richt op de financiering van projecten die de overgang naar een koolstofarme economie vergemakkelijken. SC Climate Impact Fund III krijgt steun van de Europese Unie via het InvestEU-fonds.